Online zichtbaarheids tips

Maak de beste keuze voor jou!

5 tips voor het maken van je landingspagina

7 april 2021

  1. Zorg dat de landingspagina aansluit bij je eventuele advertentie.
  2. Hou de aandacht vast en overtuig op je landingspagina.
  3. Zorg voor een duidelijke call-to-action. 
  4. Spreek de bezoeker persoonlijk aan.
  5. Meten is weten.

Wat is een landingspagina?

24 maart 2021

Een landingspagina is een pagina waar je op terecht komt vanuit bijvoorbeeld een advertentie of nadat je op een zoekresultaat hebt geklikt. Eigenlijk is iedere pagina waar je op terecht komt een landingspagina. Daarom zorg je er dan ook voor dat elke pagina op je website maar één call-to-action heeft. Wat is het dat je wil dat de bezoeker van jouw pagina doet?

Kies je voor een kort of een uitgebreid menu op je website?

3 maart 2021

Het doel van je menu is dat mensen gemakkelijk vinden wat ze zoeken. Ze komen op je website en beslissen in enkele seconden of ze goed zitten. Als ze zich dan door je menu heen moeten worstelen dan ben je ze waarschijnlijk al weer kwijt. Ze zijn er wel website met van de mega menu’s, maar je vind daar waarschijnlijk altijd een x-aantal categorieën zodat je niet het hele menu door hoeft.

Moet je nieuwsberichten op je homepage voorkomen? Of toch liever een blog?

17 februari 2021

Je kent ze vast wel die website's met nieuwsberichten op hun homepage. Tja en is dat iets wat je moet voorkomen? Nee, niet persé. Wel is het van belang als je dat doet dat er ook regelmatig ‘nieuws’ bijkomt. Want wij zijn gesloten met de kerst in de zomer… is helemaal niet professioneel.

Alleen huisstijlkleuren of toch niet? Hoe bepaal je je kleurenpalet?

20 januari 2021

Afhankelijk van wat je doet heb je een aantal opties. Misschien heb je tot nu toe alleen maar in je huisstijlkleuren gecommuniceerd. Alles valt of staat dan ook met hoeveel kleuren zitten er in je huisstijl? 

Wat is beter een kort of een lang url?

6 januari 2021

Een korte url is makkelijker om te onthouden. Vroeger was de opbouw van je url heel belangrijk maar tegenwoordig maakt het allemaal niet zoveel meer uit. Het is belangrijker dat je menu heel duidelijk is zodat mensen wanneer ze op je website zijn snel vinden wat ze zoeken.

Gebruik je veel kleur of juist weinig kleur?

16 december 2020

Met kleur kun je sturen je kunt dingen op laten vallen of juist niet. Kleur kan een bepaalde sfeer geven aan iets. Je kunt iets dus maken of breken. Ik denk dat het goed is om je bewust te zijn van de kracht van kleur. Wie ben je? Wat wil je overbrengen? Kleur kan je boodschap dus versterken.

Zoek jij liever alles zelf uit of vraag je om hulp?

2 december 2020

Het is goed om om je af te vragen wat je allemaal zelf wil doen. Wat is uiteindelijk de bedoeling? Soms neem je een kleine zijstap in wat je weet, je zoekt even snel iets op. Of je doet een cursus in iets wat je graag wil weten. In zekere zin vraag je dan ook hulp.

Persoonlijke mail of een automatisering?

18 november 2020

Het antwoord op die vraag is ingewikkeld. Natuurlijk zou je graag iedereen persoonlijk willen mailen maar er zitten maar 24 uur in een dag. Ik denk dus dat het goed is om een combinatie te maken. 

Kies je voor link in de tekst of juist voor een losse button?

4 november 2020

Alles is mogelijk een link in de tekst, een link achter een plaatje of een button… Maar waar gebruik je wat nou als beste voor? Buttons are for actions en links are to go somewhere. Een link is klikbare tekst. Een button is een vlak met tekst, waar het vlak ook klikbaar is.

Maak je je website in eerste instantie voor mobiel of desktop?

28 okotber 2020

Het verschil lijkt te zitten in de duur van het bezoek. Wanneer je snel iets wil weten/lezen is dat vaak mobiel. Als je er echt even voor gaat zitten doe je dat vaak achter een desktop zeker als je een stuk gaat schrijven (produceren). 

Waarom je niet voor een mooie maar een inhoudelijk goede website kiest!

21 okotber 2020

Een website is functioneel. En dat gaat boven alles. Dus beter een website die goed functioneert dan één die er prachtig uitziet, maar niet doet wat die moet doen.

Heeft jouw website onderhoud nodig? 

14 okotber 2020

Naast je website inhoudelijk aanpassen heb je natuurlijk ook nog het technische gedeelte van je website. En zeg eens eerlijk zit je daarop te wachten? Om je website veilig te houden is dat wel nodig. Maar is dat altijd zo? 

Over ons/mij of Over jouw (bedrijfs)naam?

7 okotber 2020

Waarom zou je het persoonlijk maken? Ten eerste je hebt er gelijk een gevoel bij, zeker als het je eigen naam is zoals in mijn geval Over Monique. Mensen weten direct met wie je te maken hebt. Maar er zijn meer voordelen.

Nieuwe of bestaande klanten?

30 september 2020

Waar ligt jouw focus? Wat we vaak vergeten is dat het, het makkelijkste is om geld te verdienen aan ‘warme’ contacten. Dus je huidige klanten. Heb jij één product en steeds nieuwe klanten nodig? Heb je dan al eens aan een vervolgaanbod gedacht?

Wat is slimmer een video of blog?

23 september 2020

Iedereen heeft zo zijn voorkeur om content tot zich te nemen. De een luistert liever, de ander leest en weer een ander kijkt liever. Daarom is het dus goed om dezelfde content op meerdere manieren aan te bieden. 

Uitgebreid of kort en bondig?

16 september 2020

Van nature is de een nou eenmaal lang van stof en de ander kort. Is er een goed of fout? Niet echt. Een goed verhaal is precies de lengte die je nodig hebt om iets te vertellen.

Kies je voor lage of juist hogere prijzen?

9 september 2020

Hoe steek jij het in? Naast het aanspreken van een andere doelgroep zijn er natuurlijk nog meer dingen te zeggen over prijzen.

Foto's laten maken, werkt dat nou eigenlijk wel?

2 september 2020

Vind jij het vervelend als je op de foto staat en je haar zit niet goed? Dat snap ik dat vind ik ook maar de realiteit is dat anderen ons eigenlijk nooit met dat perfecte haar zien. 

Inschrijven voor een nieuwsbrief of een weggever downloaden?

26 augustus 2020

Schrijf je in op de nieuwsbrief! Zeg eens eerlijk, doe jij dat? Of doe je dat alleen als er duidelijk is wat je ervoor terug krijgt? 

Waar let je op bij het kiezen van je domeinnaam?

19 augustus 2020

Welke domein extensie kies je? En wat zijn de do's en don't bij domeinnamen?

Gewoon content maken of eerst onderzoek doen?

5 augustus 2020

Schrijf jij het verhaal wat je wil vertellen gewoon op of ga je eerst onderzoeken wat potentiële klanten eigenlijk willen weten?

Zelf schrijven of laten schrijven?

15 juli 2020

Niet iedereen is een schrijver, ik eigenlijk ook niet. Vaak kan je wel schrijven als je heel enthousiast over iets bent. 

Handmatig werken of meer automatiseren?

8 juli 2020

Welke handelingen doe jij eindeloos? Wat zou er gebeuren als je dit automatiseert? Moet je dan veel aanpassen of kan dat heel makkelijk? 

Kies je voor Facebook of Instagram?

1 juli 2020

De belangrijkste vraag is waar zit jouw doelgroep? Zorg alleen dat je niet afhankelijk bent van 1 social medium. 

Plannen of improviseren in het moment? Mijn ervaring met GRIP

23 juni 2020

Oké je ziet het misschien wel om je heen, iedereen aan de planners. Van die leuke schema’s, maar werkt het nou eigenlijk wel? 

Wel of geen ondertiteling bij je video's?

17 juni 2020

Soms is al die drukke tekst over een video best storend. Wist je dat je de ondertiteling, die je in bijvoorbeeld YouTube maakt, kunt downloaden? Ik laat je gelijk zien hoe je dat doet.

Stockfoto's op je website of toch eigen foto's + tips om zelf foto's te maken

9 juni 2020

Je kunt hele mooie foto's plaatsen op je website. Ze hebben alleen waarde wanneer ze jouw tekst ondersteunen. Zeker als de beelden 'echt' en persoonlijk zijn creëer je vertrouwen. 

Doe je het zelf of laat je het doen?

3 juni 2020

Het blijft natuurlijk altijd een overweging tussen hoeveel tijd en geld je hebt. Soms wil je het eerst zelf proberen om misschien later alsnog iemand in te huren die je kan helpen het wat professioneler te maken.

Wel of geen prijzen op je website?

26 mei 2020

Als jij je oriënteert op een product of dienst dan wil je toch weten wat het kost? Misschien niet precies maar in ieder geval een schatting. Want zeg nou zelf, als je gaat vergelijken dan kijk je toch ook naar de prijs? 

Nieuwe content maken of bestaande content optimaliseren?

20 mei 2020

Vaak zijn we heel druk bezig met het maken van meer blogs/artikelen en content voor social media en verliezen we het doel uit het oog. 

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden