Hoe kan ik je helpen?

Ik geloof in het delen van kennis

Om jou te helpen deel ik regelmatig toepasbare tips in de vorm van artikelen of uitlegvideo's. Ik vertel hoe ik het aanpak en hoe jij het eventueel zelf kan doen.  Zijn er onderwerpen waar je graag meer van wil weten? Laat het me weten dan ga ik daarmee aan de slag.

Welk effect hebben meta-titles en meta descriptions op de resultaten in de zoekmachine?

Zijn metatags belangrijk voor je vindbaarheid?

21 november 2019

Om hoger te scoren in Google is waardevolle content veel belangrijker dan goede meta titles en descriptions. Relevante content waar bezoekers iets aan hebben. Zorg in ieder geval dat je pagina, maar ook je hele website, uit relevante content bestaan. Je titel en je omschrijving zijn er om zoekers te overtuigen om op jouw zoekresultaat te klikken.

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en welk budget je hebt, laat je je website maken of maak je je website zelf.

Laat je je website maken? Of maak je hem zelf?

12 november 2019

Een vaak terugkerende vraag is wat kost een website? Dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af. En daar is niet zomaar een eenduidig antwoord op te geven. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en welk budget je hebt, laat je je website maken of maak je je website zelf. Welke mogelijkheden zijn er nog meer? Waar moet je op letten en rekening mee houden? Want wil je een website? Of wil je een goede website?

Met Open Graph beïnvloed je hoe de voorvertoning van je link er uit ziet.

Hoe deel je een link van je website op social media?

24 oktober 2019

Je hebt een nieuwe blog of nieuwsbericht geschreven en wil deze delen op social media. Hoe pak je dat het beste aan? Je plakt de link in bijvoorbeeld een nieuw Facebook bericht. Facebook genereert een voorvertoning met een afbeelding, titel, omschrijving en een link. Maar wat nou als de voorvertoning van Facebook niet naar wens is?

Optimaliseer de afbeeldingen die je op je website zet

Waar moet je op letten als je een afbeelding op je website zet?

17 oktober 2019

Hoe zat het ook alweer met afbeelding? Geen grote of zware afbeeldingen. Maak ze niet groter dan nodig. Welke afbeeldingen mag ik gebruiken? Geef je afbeelding een duidelijke naam en alt tekst, zodat Google makkelijk kan indexeren.

OPtimaliseer je afbeelding, geef ze een duidelijk naam

Optimaliseer je afbeeldingen, geef ze een duidelijke naam

17 oktober 2019

Gevonden worden in Google gaat niet alleen over tekst. Hoe vaak zoek jij niet op afbeeldingen? Ik gebruik het in ieder geval regelmatig. Door het geven van een duidelijke bestandsnaam en omschrijving (alt tekst) kun je veel winst behalen in SEO (search engine optimalisation). 

Ondertseun je tekst met relevante afbeeldingen

Ondersteun de tekst op je website met relevante afbeeldingen

17 oktober 2019

Je kunt hele mooie foto's plaatsen op je website. Ze hebben alleen waarde wanneer ze jouw tekst ondersteunen. Zeker als de beelden 'echt' en persoonlijk zijn creëer je een vertrouwelijke sfeer. Filmpjes werken zelfs nog beter dan een afbeelding, het houdt de bezoeker bezig op je website. 

Zorg dat je website snel laad, gebruik niet te grote afbeeldingen

Wat is het ideale formaat voor foto’s op je website?

17 oktober 2019

Om te zorgen dat je website snel laad, is het verstandig om niet te grote afbeeldingen afbeeldingen te gebruiken. Maar wat is te groot? Hoeveel pixels of kB mag je afbeelding zijn? Is een jpg beter dan een png? Hoe verklein je afbeeldingen voor je website?
Hoe kom je er achter of de afbeeldingen onnodig groot zijn?

Welke domeinnaam kies je?

Waar moet je op letten bij een domeinnaam?

30 september 2019

Hoe kies je een domeinnaam? Ga je gewoon voor je bedrijfsnaam? Of wil je juist een losse website voor een merk of product? Waar registreer je je domeinnaam? Welke extensies gebruik je? Waar moet je op letten?

Hoe bepaal je je menustructuur?

Hoe bepaal je je menustructuur?

29 juli 2019

Wist je dat je menu-items bijdragen aan je vindbaarheid? Help Google om je website beter te ‘begrijpen’. Je menu moet vertellen wat je doet. Maak het dus niet te algemeen. Leg de focus op dat wat jij het wil verkopen. 

Uitlegvideo: nieuwe blog plaatsen in Blockwise

Waarom blijft een video beter hangen?

2 juli 2019

Tot voor kort maakte ik voor anderen documenten waar dan precies in stond hoe iets moest. Dan kon van alles zijn. Maar ergens dacht ik, dat moet makkelijker kunnen. En toen dacht ik. Laat ik het gewoon eens opnemen. Dan vertel ik wat ik doe en stuur de video op. Het ging een stuk sneller. 

Waarom ik niet kies voor WordPress

Waarom ik niet kies voor WordPress

28 maart 2019

Ik ben niet anti-WordPress, maar wat vaak vergeten wordt is dat je regelmatig onderhoud nodig hebt. Maar jij bent ondernemer en wil je kostbare tijd daar toch niet aan aan verspillen?

Relevante content? Wat is dat dan?

Wat is relevante content?

22 januari 2019

Tussen wat jij graag wil vertellen en wat de bezoeker van jouw website wil weten. Zit maar een kleine overlapping. Deze overlapping is relevante content. Maar wat is relevante content?

Weten of jouw website zoekmachine vriendelijk is? Vraag de website scan aan

Hoe maak ik mijn website zoekmachine vriendelijke?

22 januari 2019

Of je nu een bestaande of een nieuwe website hebt. Het optimaliseren van je website is altijd een goed idee. Het internet veranderd nog steeds heel snel. De regels voor goede vindbaarheid veranderen daardoor ook continu.

Een website In 10 stappen

Heb je een nieuwe website nodig? Weet je niet waar je moet beginnen?

21 januari 2019

Wanneer je een (nieuwe) website nodig hebt, komt er veel op je af. Om je op weg te helpen ga ik er stap voor stap doorheen. Zodat je aan het eind een website hebt, die bij je past.

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én multimedia vormgever die met oog voor detail,  op een vaak verrassende manier, ontwerpen weer simpel maakt. Kortom, ik kom tot de essentie.

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een passend advies.

Vormenbrouwer

Villapark 27, 7631 BG Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten