Vormgeving van het praktische handboek over Dermatoscopie

Betere diagnostiek van verdachte huidafwijkingen in de huisartsenpraktijk

Maartje Spit: Betere diagnostiek van verdachte huidafwijkingen in de huisartsenpraktijk met behulp van dermatoscopie

Maartje werkt dagelijks als verpleegkundig specialist in een huisartsenpraktijk met patiënten met huidvragen. Daarnaast traint ze al enkele jaren behandelaars in de eerste lijn in dermatoscopie. Ze heeft een praktisch handboek geschreven dat helpt om een betere diagnostiek te verrichten van verdachte huidafwijkingen met behulp van een dermatoscoop (een microscoop voor de huid).

Maartje zocht iemand die haar kon helpen. Ze geeft haar boek zelf uit via Brave New Books. Met de templates die zij aanbieden en de cover-designer was ze aan de slag gegaan.

De vraag van Maartje zag ik toevallig op een forum voorbij komen, naar aanleiding daarvan mailde ik haar. Ik stelde mezelf voor en stuurde een relevant portfolio van mijn werk. Naar aanleiding van mijn mail vroeg ze mijn mening over de opmaak en wat ik van het formaat vond. En of ik advies over het papier kon geven om de foto’s tot hun recht te laten komen. Daarnaast wilde ze graag weten als ik de opmaak voor haar zou verzorgen wat dat zou kosten.

Uitgebreid advies over de opmaak

Maartje stuurde me haar boek, ik kende haar op dat mailtje na niet, dus gaf ik haar uitgebreide tips hoe ze naar mijn idee het boek verder kon verbeteren. Ze had met die tips prima zelf aan de slag kunnen gaan, maar ze vroeg me om ook een prijs te geven als ik het voor haar zou verzorgen.

Eén van de wensen die Maartje had was dat ze het boek zelf later zou kunnen aanpassen. Ik vertelde haar over de mogelijkheid om via Adobe InCopy samen te werken. Ik verzorgde de opmaak maar zelf kan ze nu tekstuele aanpassingen doen.

Spread uit het boek van Maartje Spit

Op basis van vertrouwen

We maakten een belafspraak om nog wat vragen door te nemen en elkaar beter te leren kennen. Maartje gaf aan dat ze er een goed gevoel erover had. Ze vertelde me dat ze ergens anders ook een prijs had opgevraagd maar dat er totaal niet meegedacht werd. Meer “U vraagt, wij draaien.”

Ik gaf aan dat ik helemaal niet zo werk. Dat ik me juist heel erg bemoei met de inhoud en niet alleen naar het plaatje kijk. Als ik denk dat het beter kan, dan zal ik dat altijd zeggen. Bijzonder om te merken dat ik haar zorgen weg kon nemen en  heel blij dat ze me haar boek toevertrouwde.

Maartje Spit van Spico e-ducatie

"Ik heb onze samenwerking als heel prettig ervaren, vooral het snelle contact, duidelijke afspraken en snelle levering vond ik heel erg fijn. Ik had echt het gevoel dat ik op Monique kon terugvallen en dat ze vaak meteen snapte wat ik bedoelde. Ik ben erg tevreden over de vormgeving en de communicatie hierover."

Maartje Spit - Spico e-ducatie

Meer dan alleen vormgeving

Na ons gesprek ging ik direct aan de slag met haar boek. Naast de vormgeving keek ik ook naar de inhoud. Een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft, maar denk ik te weinig over weet. Moedervlekken. Ik moet zeggen ik kijk er nu met andere ogen naar.

Ook keek ik tekstueel naar punten, komma’s en verwijzingen. Twee mensen zien immers meer dan één. Zo kwam bijvoorbeeld ook naar voren dat niet alle foto’s van goede kwaliteit waren. Dingen waarvan ik dacht dat het beter kon gaf ik aan. Zoals wat aanvullingen op de omslag. De volgorde van sommige pagina’s.

Maartje leverde nieuwe foto’s aan, maakte een nieuwe foto voor de cover en deed nog een laatste tekstuele check. Zo hadden we heel snel in korte tijd een definitieve versie van haar boek.

Naast de bestanden voor het drukken van haar boek maakte ik voor Maartje een mock-up (plaatje) van haar boek voor op haar website. En zorgde ik voor een digitale klikbare variant van het boek.

Maartje Spit: Betere diagnostiek van verdachte huidafwijkingen in de huisartsenpraktijk met behulp van dermatoscopie

Ken of ben jij iemand die dit boek goed kan gebruiken?

Bestel het boek dan hieronder direct. Wil je meer weten over dermotoscopie, kijk dan op www.dermatoscopie.nl

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten