Vormgeving PowerPoint sjabloon
'Third Culture Kids'

Onderzoek van Ragnhild Holmen Bjørnsen

Ragnhild heeft onderzoek gedaan naar kinderen die in hun jeugd meerdere keren internationaal verhuizen. Ze had een PowerPoint presentatie gemaakt en wilde dat dit professioneel zou overkomen. Of ik haar kon helpen door een PowerPoint sjabloon te maken. 

Mijn eerste indruk was een volle, drukke presentatie zonder overkoepelende vormgeving. Na een korte mailwisseling was de wens van Ragnhild dat de presentatie in lijn kwam te liggen met een illustratie van een wereldbol een vader en een jongen.

De basis van de vormgeving van het PowerPoint sjabloon

Die illustratie werd de basis van de vormgeving. Van daaruit bepaalde ik de kleuren en maakte een variatie voor de vormgeving van de presentatie die goed paste bij de bestaande illustratie. Bij één van de dia’s wilde ze graag het beeld wat je ziet als je vanuit een vliegtuig kijkt. Ze realiseerde zich pas goed waarom toen een net iets te luchtige en vrolijke variant van die dia had gemaakt. 

Voor die betreffende dia had ze zelf een foto gebruikt van iemand die in een vliegtuig zit en door het raam boven de wolken naar buiten kijkt. Een moment van absolute stilte waar gevoelens en reflecties naar boven komen. Niets wat je kan afleiden, je zit daar ‘opgesloten’ en je kan niet weglopen van de emoties die op dat moment naar boven komen. Je wordt geconfronteerd met jezelf, je leven en wat er op dat moment speelt.

Als je in je jeugd veel (internationaal) verhuist bent, zijn dit de momenten waarin je wereld in een paar uur veranderd, iedere keer weer. Mensen met deze achtergrond schrijven vaak over deze momenten in het vliegtuig waarin ze afscheid hebben moeten nemen van hun vrienden, stilletjes huilen en in paniek zijn. Deze dia brengt de kijker die dit gevoel kent direct terug in die emotionele staat.

De andere dia’s hebben als verbindend thema de kleuren, de wolken en de lucht. Zo ontstond er een mooi geheel afgewisseld met dia's met foto's.

Met de stofkam door de PowerPoint presentatie

Binnen de presentatie zorgde ik voor een lijn in de lettertypes de grootte ervan, een kleurenpalet maar ook dat alles lijnt, zodat er rust ontstaat. Met een voor haar gepersonaliseerd PowerPoint sjabloon en vervolgens een grove en fijne stofkam door de al gemaakte presentatie kan zij vooruit. Vervolgens kan ze met een handjevol tips in het vervolg zelf zorgen voor haar eigen professionele presentaties.

Ik kan natuurlijk niet de hele presentatie laten zien, dus ik beperk me tot de op maat gemaakte dia’s in het sjabloon.

Wil jij ook zo'n op maat gemaakt PowerPoint sjabloon?

Heb jij ook een belangrijke presentatie die van het scherm moet afspatten? Laat het me weten. Zowel qua vormgeving maar ook de vraag 'wat laat ik zien op mijn dia's?' denk ik graag met je mee!

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten