Onderhoudsvrije website voor kinderdagverblijf De Peuterhoeve

Kleinschalig, huiselijk, landelijk & individuele aandacht

Noor nam afscheid van De Peuterhoeve een kleinschalig kinderdagverblijf in de Hoeksche Waard. We gingen verhuizen naar de andere kant van het land, Ootmarsum. Het individuele kind is voor de Peuterhoeve erg belangrijk. 

Dat zag er in ons geval zo uit: toen we eenmaal verhuisd waren, hielden we ruim een half jaar contact over Noor. Hoe ze het vond om naar school te gaan, inmiddels was ze 4 geworden. Of ze kon wennen na onze verhuizing. En nee, het ging niet vlekkeloos met Noor. Ik vond het fijn dat ik nog bij hun terecht kon en dat ze zo begaan waren met Noor.

Na een aantal maanden ontving ik dit appje:

Ik heb hulp nodig voor mijn website!

Tips en ideeën voor een technisch onderhoudsvrije website

En zo kwam het dat we op een avond een lang gesprek hadden over wat Mariëlle nodig had. Ze vertelde me over haar website die niet up-to-date was. Er waren nieuwe foto’s gemaakt en die moesten er op. BSO De Speelhoeve werd nog niet vermeld op de website. En ze vertelde me over de plannen voor De Coachinghoeve. Coaching voor kinderen met behulp van pony’s.

Maar wat eigenlijk het meest dringende probleem was… Ze had van de partij die haar website beheerde een brief ontvangen dat ze vanaf januari maandelijks veel meer geld moest betalen voor haar website.

De website die er was, was van de oude stempel, weinig informatie. Ik gaf haar een heleboel tips en ideeën voor haar website. Daarnaast adviseerde ik haar om in dit geval te kiezen voor 1 website. Maar wel met verschillende domeinnamen voor de andere bedrijven zodat die ook direct te benaderen zijn.

Aangezien ik werk met de systemen van Mach3Builders, adviseerde ik haar een technisch onderhoudsvrije Mach3Blocks website. Ik legde uit wat de terugkerende kosten zouden zijn en wat de eenmalige kosten waren. Ik mailde haar een samenvatting van het gesprek zodat ze het rustig kon nalezen.

Er volgde een tweede telefoongesprek met vragen van Mariëlle en Ellen. Ze gingen ervoor! Ze kregen direct huiswerk van mij en we hielden regelmatig contact. Ze gaven aan waar de website aan moest voldoen qua stijl en toen de input compleet was, ging ik aan de slag met het maken van de nieuwe website. 

Website Kinderdagverblijf De Peuterhoeve

Een video over het buitenleven bij de Peuterhoeve

In één van die gesprekken gaf ik aan dat een video de sfeer van kinderdagverblijf De Peuterhoeve goed zou laten zien. Wat ik niet wist, is dat er pas opnames gemaakt waren voor ROV Zuid-Holland. Het mooie was dat ik daar filmmateriaal uit mocht gebruiken. Van de relevante stukken over de Peuterhoeve heb ik een video gemaakt die een mooi beeld van de locatie en het buitenleven bij De Peuterhoeve geeft.

Jouw stok achter de deur!

Zoals dat vaak gaat was er bij de Peuterhoeve geen tijd om de laatste dingen voor de website aan te leveren. Eigenlijk wilde ze zoals de website tot nu toe was geworden maar gewoon online zetten. Dat vond ik jammer. Ik stelde een aantal vragen en maakte zelf zo goed als kon de website compleet. Ik stuurde een mail met het resultaat met de vraag om het nog even goed na te lezen.

En toen kon de website online. Ik stuurde de inloggegevens met een instructie hoe ze de website online konden zetten. De domeinnaam moest nog verhuisd worden naar hun eigen IT-man, die  daarna de dns-gegevens moest aanpassen. Ik hield in de gaten of de website inderdaad online kwam en merkte dat het weer stokte.

Ik stelde voor om met Mariëlle en Ellen te bellen terwijl zij dit proces in gang zetten, dat werkte. Ik loodste hun door het technische gedeelte heen. De dagen erna hield ik in de gaten of de dns-gegevens van de website werden aangepast.

Toen dit te lang duurde stuurde ik een appje met de vraag of alles lukte. Door de drukte waren zij vergeten hoelang ze al wachten op de benodigde informatie. Door mijn appje belde ze dit na en bleek dat ze er tussendoor geglipt waren. Het werd direct geregeld en al snel stond de website stond online.

Yes, de website van kinderdagverblijf De Peuterhoev staat online!
Mach3Blocks website met meer inhoud

Wil jij ook een complete website met meer inhoud?

Ik adviseerde Mariëlle een website met meer inhoud. Op basis van de oude website en mijn advies hebben we de inhoud van de website bepaald. Ze maakte zelf haar teksten en leverde beeld aan.  Ik zorgde voor het ontwerp en zette te basis op. Mariëlle gaf correcties aan, latere aanvullingen doen zij zelf. Een website is immers nooit klaar.

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten