Website voor Poppenkast Marienepien

Voorstellingen op iedere locatie

Marina schrijft, maakt en speelt poppenkastvoorstellingen. Soms naar aanleiding van een speciaal moment, een feest, een thema of gebaseerd op een boek. Al zijn er ook voorstellingen die oppoppen en gemaakt moeten worden ;).

Om hier meer aandacht aan te geven wil ze een website. Wat daar op moet komen, weet ze niet precies. Na een brainstorm met mij, heeft ze een beter beeld van hoe zij zichzelf kan verkopen.

Marina gaat aan de slag met de teksten. Wanneer ze wat af heeft, kijk ik er naar en geef aanwijzingen wat ik zou toevoegen of verduidelijken. Ondertussen gaat ze ook aan de slag met beeld. Er is wel wat beeld maar ze maakt ook nog wat nieuwe foto’s. En zo ontstaat de inhoud voor de website.

Vanwege de afstand (we wonen niet in de buurt van elkaar) maakten we belafspraken. We namen de nieuwe inhoud door en gingen allebei aan de slag tijdens het gesprek. Marina met inhoud ik met de techniek. We konden op die momenten direct overleggen alsof we naast elkaar aan het werk waren. Door tijd te blokken in je agenda geef je aandacht en ruimte aan je website. Dit werkt heel fijn.

Website Poppenkast Marienpien

Unieke en persoonlijke content

Terwijl we bezig zijn met het compleet maken van de website zegt Marina: “Ik heb nog wat kleurplaten gemaakt. Zou het leuk zijn om ze bij de voorstellingen op de website te zetten?” “Ja natuurlijk is dat leuk! Stuur ze maar door dan kijk ik er even naar.”

Er was al een kleurplaat die gebruikt werd voor de flyer, die ze uitdeelt bij haar voorstellingen. Ik heb haar tekeningen digitaal gemaakt en gezorgd dat ze in lijn liggen met de al bestaande kleurplaat. Marina vertelde me dat zij uit haar tijd toen ze bij de bibliotheek werkte weet dat het leuk is om bij een kinderactiviteit een passende kleurplaat te hebben.

Het leukste aan deze kleurplaten vind ik dat ze zo persoonlijk zijn. Marina bedenkt en maakt haar eigen poppenkastvoorstellingen. En hoe bijzonder is het dat ze daar zelf kleurplaten bij maakt? 

Kleurplaten voor Poppenkast Marienepien

Hoe kan ik blogs toevoegen?

Nadat ik twee blogs had opgezet, zei Marina dat ze er nog een had geschreven. Maar dat ze niet precies wist hoe ze dat moest toevoegen. Ik maakte voor haar een video zodat ze altijd even terug kan kijken hoe het ook alweer zat. En dat zag er zo uit.

Tijd om de website online te zetten

“Had je begrepen dat je website klaar staat om online te gaan?” “Eh… nee.” “Ja, ik heb de meta-teksten en zo ingevuld dus als jij verder tevreden bent, kan de website online.” “Zullen we anders nu gelijk even samen naar de website kijken?”

Terwijl we aan de telefoon zitten, pakken we de website erbij. Ik check nog even of alle links werken en Marina klikt ook nog even door de website. Twee zien immers meer dan een. We ontdekken nog wat laatste dingen en passen dat gelijk aan.

En dan is het zover. We publiceren de website en stellen de DNS gegevens in. Dit doen we zodat de website zichtbaar is op de juiste domeinnaam. En dan is het wachten tot we de website ook echt online zien staan.

Marina vindt het spannend. Maar er verandert eigenlijk weinig. Ik leg haar uit dat hoe ze tot nu toe de website heeft aangepast dat dat blijft en dat ze op elk moment iets kan veranderen. Maar ik snap het wel, het is nu ineens ‘echt’.

De reacties die ze uit haar omgeving krijgt zijn heel positief, yes!

Mach3Blocks website met meer inhoud

Wil jij ook een complete website met meer inhoud?

Marina koos voor een website met meer inhoud. Samen hebben we de inhoud van de website bepaald. Ze maakte zelf haar teksten en leverde beeld aan.  Ik zorgde voor het ontwerp en zette te basis op. Marina corrigeerde en vulde aan. Pagina's die gebaseerd zijn op het zelfde sjabloon heeft zij zelf aangemaakt.

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten