Hoe deel ik een link van mijn pagina op social media?

De baas over je voorvertoning met Open Graph

Vormgever Monique aan de telefoon

Monique van der Vorm

24 oktober 2019, 2 minuten leestijd

Delen

Je hebt een nieuwe blog of nieuwsbericht geschreven en wil deze link delen op social media. Hoe pak je dat dan het beste aan?

Heel simpel, je gaat naar het artikel toe en kopieert de link naar bijvoorbeeld een nieuw Facebook bericht. Facebook genereert een voorvertoning met een afbeelding, titel, omschrijving en een link. Je kan nu je getypte link weghalen en een bericht schrijven over je nieuwe artikel/blog.

Maar wat nou als de voorvertoning van Facebook niet naar wens is?
Daar hebben ze iets op bedacht wat met een mooi woord Open Graph genoemd wordt.

Hoe pas je de voorvertoning van je Open Graph link aan?

Met Open Graph bepaal je zelf hoe de voorvertoning van jouw link er uit ziet. Zo hou je zelf de controle. Dit geldt voor alle social media die een voorvertoning laten zien van jouw link zoals Facebook, LinkedIn en Twitter.

Het formaat van de afbeelding in de voorvertoning verschilt per social media platform, je kunt grofweg 500 x 260 pixels aanhouden. Wijkt je afbeelding hiervan af, dan wordt deze automatisch bijgesneden.

Regel de voorvertoning van Facebook met Open Graph

Open Graph gebruiken in Mach3Blocks

Een Open Graph bestaat uit een titel, omschrijving en een afbeelding. Deze kun je per per pagina in de pagina-instellingen van Mach3Blocks aanpassen:

 • De titel stel je in bij het veld ‘Meta titel’. Tip: maak deze niet langer dan 50 tot 60 tekens. Google gebruikt dezelfde informatie, anders wordt je titel niet helemaal getoond.
 • De omschrijving vul je in bij de ‘Meta omschrijving’, maak deze niet langer dan ongeveer 150 tekens, op mobiel zie je maar 120 tekens.
 • De afbeelding je kies bij ‘Afbeelding’.

  Goed om te weten is dat de verschillende social media platformen deze informatie opslaan in hun cache. Als je nadat je de voorvertoning hebt geladen nog wijzigingen doorvoert kan het gebeuren dat je deze niet ziet in de voorvertoning.

  Wil je dit aanpassen dan moet je naar een van de volgende pagina’s gaan: 

  Hoi, ik ben Monique al ruim 15 jaar grafisch vormgever & webdesigner

  Ik help ondernemers met het maken van heldere ontwerpen en websites met sterke inhoud. Dit doe ik voornamelijk met het maken van websites die altijd up-to-date en veilig zijn.

  Anderen bekeken ook

  Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

  Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

  Vormenbrouwer

  Villapark 27, 7631 BG Ootmarsum
  06 - 42 49 14 49 
  monique@vormenbrouwer.nl

  KvK nr: 73604569
  BTW nr: NL001630905B65
  Privacyverklaring
  Algemene Voorwaarden

  Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

  Sluiten