Hoe deel ik een link van mijn pagina op social media?

De baas over de voorvertoning met Open Graph

Je hebt een nieuwe blog of nieuwsbericht geschreven en wil deze delen op social media. Hoe pak je dat dan het beste aan?

Heel simpel je gaat naar het artikel toe en kopieert de link naar bijvoorbeeld een nieuw Facebook bericht. Facebook genereert een voorvertoning met een afbeelding, titel, omschrijving en een link. Je kan nu je getypte link weghalen en schrijft een kort berichtje over je nieuwe blog.

Maar wat nou als de voorvertoning van Facebook niet naar wens is?

Hoe los je dat dan op?

Daar hebben ze iets op bedacht wat met een mooi woord Open Graph genoemd wordt. Met Open Graph kun je zelf bepalen hoe de voorvertoning er uit ziet. Dit geldt voor alle social media.

Regel de voorvertoning van Facebook met Open Graph

Open Graph gebruiken in Blockwise

Een Open Graph bestaat uit een titel, omschrijving en een afbeelding. Deze kun je per per pagina in de pagina-instellingen aanpassen:

 • De titel stel je in bij het veld ‘Meta titel’. Tip: maak deze niet langer dan 50 tot 60 tekens. Google gebruikt dezelfde informatie, anders  wordt je titel niet helemaal getoond.
 • De omschrijving vul je in bij de ‘Meta omschrijving’, maak deze niet langer dan ongeveer 150 tekens.
 • De afbeelding je kies bij ‘Afbeelding’.

  Goed om te weten is dat de verschillende Social Media platformen deze informatie opslaan in hun cache. Als je nadat je de voorvertoning hebt geladen nog wijzigingen doorvoert kan het gebeuren dat je deze niet ziet in de voorvertoning.

  Wil je dit aanpassen dan moet je naar een van de volgende pagina’s gaan: 

  Vormgever Monique aan de telefoon

  Vind jij dit artikel interressant?

  Zijn er onderwerpen waar je meer van wil weten? Of kan ik je ergens mee helpen? 

  Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én multimedia vormgever die met oog voor detail,  op een vaak verrassende manier, ontwerpen weer simpel maakt. Kortom, ik kom tot de essentie.

  Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een passend advies.

  Vormenbrouwer

  Villapark 27, 7631 BG Ootmarsum
  06 - 42 49 14 49 
  monique@vormenbrouwer.nl

  KvK nr: 73604569
  BTW nr: NL001630905B65
  Privacyverklaring

  Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

  Sluiten