Hoe deel ik een link van mijn pagina op social media?

De baas over je voorvertoning met Open Graph

Vormgever Monique aan de telefoon

Monique van der Vorm

Laatste update 21 mei 2021, 2 minuten leestijd

Delen

Je hebt een nieuwe blog of nieuwsbericht geschreven en wil deze link delen op social media. Hoe pak je dat dan het beste aan? Je gaat naar je artikel toe, kopieert de link naar bijvoorbeeld Facebook. Facebook genereert een voorvertoning, maar het ziet er niet uit. Daar hebben ze iets op bedacht wat met een mooi woord Open Graph genoemd wordt.

Pas de voorvertoning van je Open Graph link aan

Met Open Graph bepaal je hoe de voorvertoning (titel, beschrijving en afbeelding) van jouw link er uit ziet. Zo hou je zelf de controle. Dit geldt voor alle social media die een voorvertoning laten zien van jouw link zoals Facebook, LinkedIn en Twitter.

Het formaat van de afbeelding in de voorvertoning verschilt per social media platform, je kunt grofweg 500 x 260 pixels aanhouden. Wijkt je afbeelding hiervan af, dan wordt deze automatisch bijgesneden.

Regel de voorvertoning van Facebook met Open Graph

Open Graph instellingen aangepast? Leeg de cache!

  Goed om te weten is dat de verschillende social media platformen deze informatie opslaan in hun cache. Als je nadat je de voorvertoning hebt geladen nog wijzigingen doorvoert kan het gebeuren dat je deze niet ziet in de voorvertoning.

  Wil je dit aanpassen dan moet je naar een van de volgende pagina’s gaan: 

  Open Graph gebruiken in Mach3Blocks

  Een Open Graph bestaat uit een titel, omschrijving en een afbeelding. Deze kun je per per pagina in de pagina-instellingen van Mach3Blocks aanpassen:

  • De titel stel je in bij het veld ‘Meta titel’. Tip: maak deze niet langer dan 50 tot 60 tekens. Google gebruikt dezelfde informatie, anders wordt je titel niet helemaal getoond.
  • De omschrijving vul je in bij de ‘Meta omschrijving’, maak deze niet langer dan ongeveer 150 tekens, op mobiel zie je maar 120 tekens.
  • De afbeelding je kies bij ‘Afbeelding’.

  Hoi, ik ben Monique al ruim 15 jaar grafisch vormgever & webdesigner

  Ik help ondernemers met het maken van heldere ontwerpen en websites met sterke inhoud. Dit doe ik voornamelijk met het maken van websites die altijd up-to-date en veilig zijn.

  Anderen bekeken ook

  Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

  Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

  Vormenbrouwer

  Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
  06 - 42 49 14 49 
  monique@vormenbrouwer.nl

  KvK nr: 73604569
  BTW nr: NL001630905B65
  Privacyverklaring
  Algemene Voorwaarden

  Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

  Sluiten