Waar moet je rekening mee houden bij een Wordpress website?

Hoe kies je het juiste systeem voor je website?

Vormgever Monique aan de telefoon

Monique van der Vorm

Laatste update 20 mei 2021, 3 minuten leestijd

Zoek jij een technisch onderhoudsvrije website?

Naast Joomla en Drupal is Wordpress één van de meest gebruikte gratis CMS systemen. Een CMS (Content Management System) is een programma waarmee je je website beheert.

Delen

Waarom ik niet voor Wordpress kies

Het begint al met het kiezen van een thema voor je website. Wanneer je kiest voor een populair thema dan heb je geen unieke website en ben je dus één van de vele. Kies je per ongeluk voor een ouder thema dan kan het voorkomen dat je website opeens niet (goed) meer werkt na een update.

Naast een thema gebruik je voor extra functionaliteiten plug-ins. Ook deze moet je up-to-date houden. Een plug-in kan ook nog eens een conflict met je thema veroorzaken.

Wordpress is een open source CMS. Dit betekend dat de code voor iedereen in te zien en aan te passen is. Omdat Wordpress zo populair is, is het ook een makkelijk doelwit voor hackers. WordPress websites worden regelmatig aangevallen. Veiligheid is van groot belang.

Het kan allemaal wel, maar wat vaak vergeten wordt is dat je regelmatig onderhoud nodig hebt. Om te controleren of je steeds de laatste versie van WordPress gebruikt en of alle functionaliteiten nog werken. Maar jij bent ondernemer en wil je kostbare tijd daar toch niet aan aan verspillen?

Maar jij bent ondernemer en wil je kostbare tijd daar toch niet aan aan verspillen?

Heeft je website onderhoud nodig of is die automatische up-to-date?

Naast je website inhoudelijk aanpassen heb je natuurlijk ook nog het technische gedeelte van je website. Als je je website maakt of laat maken dan kies je ook het systeem voor je website. 

Kies je voor gratis systeem zoals Wordpress dan zal je zelf actief je website up-to-date moeten houden en vergeet ook eventuele plugins niet. De verantwoordelijkheid ligt bij je zelf en dat wil je eigenlijk niet (tenzij je iemand betaald het voor je te doen).

Ik werk met de producten van Mach3Builders  dat systeem is altijd up-to-date, daar betaal ik maandelijks een klein bedrag voor, maar daar hoef ik me vervolgens technisch geen zorgen te maken.

Als je dus een systeem voor je website kiest denk dan verder na dan alleen de prijs op het eerste gezicht. Lees hier waar je naar mijn idee op moet letten bij een website.

Een website die automatische altijd up-to-date is wat kost dat dan?

Ik werk al jaren met de producten van Mach3Builders. Mach3Blocks, Mach3Site en Mach3Shop. Afhankelijk van jouw wensen kies ik het systeem wat het beste bij jou past. 

Vanaf €14,95 per maand heb je geen technische zorgen. Jij hoeft je alleen bezig te houden met de inhoud van jouw website. Van dit maandelijkse bedrag wordt de hosting geregeld en de website technisch up-to-date gehouden. Heb je daarnaast nog vragen dan kun je altijd de helpdesk bellen.

Wat ik zelf heel gaaf vind, is dat ik op elk moment de vormgeving van je website kan aanpassen. Zonder dat je daarvoor een hele nieuwe website nodig hebt. Dus wil je een (tijdelijke) ander look? Geen probleem. De mogelijkheden zijn eindeloos.

En nog één groot voordeel. Er worden steeds nieuwe functies toegevoegd. Dus bij elke automatische update kun je nog meer uit je website halen.

Wil jij af van het technisch veilig en up-to-date houden van je website? Stuur me dan even een bericht en dan denk ik met je mee.

Monique van der Vorm

Hoi, ik ben Monique al ruim 15 jaar grafisch vormgever & webdesigner

Ik help ondernemers met het maken van heldere ontwerpen en websites met sterke inhoud. Dit doe ik voornamelijk met het maken van websites die altijd up-to-date en veilig zijn.

Anderen bekeken ook

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten