Heb je een domeinnaam?

Hoe zit het met hosting?

Vormgever Monique aan de telefoon

Monique van der Vorm

13 april 2020, 2 minuten leestijd

Welke domeinnaam kies je?

Het beste is om te kiezen voor je bedrijfsnaam. Wanneer jouw klanten jou al kennen vinden ze automatisch je website. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je kiest voor een losse website voor een merk/product. Maak het niet te ingewikkeld.

Delen

Als je een naam kiest waarbij de kans is dat mensen deze verkeerd typen registreer dan van alle varianten ook de domeinnaam. Deze kun je allemaal doorverwijzen naar de domeinnaam die jij bedoelde.

Afhankelijk voor wie je website is, is het slim om jouw domeinnaam ook als meerdere extenties te registreren (bijvoorbeeld .com). Heb je een Duitse site? Ga dan voor de .de variant. Landextensies zijn zeer belangrijk. Gebruik geen andere rare extensies.

Heb je een naam gekozen,
check dan of deze naam nog beschikbaar is.

Waar registreer je je domeinnaam?

Op zich maakt het niet uit waar je je domeinnaam registreert. Het is slim om te letten op hoe dit bedrijf bereikbaar is. Kun je ze bijvoorbeeld bellen? Wat is de ervaring van andere mensen? Want soms kun je gewoon wat extra hulp gebruiken.

Mijn domeinnaam heb ik geregistreerd via Hostnet. Ze bieden snel hulp via bijvoorbeeld de chat of telefonisch en ik heb dat zelf ook al ervaren. Ik werk met de producten van Mach3Builders, zij zijn partner van IPS. IPS weet precies welke instellingen er nodig zijn om jouw website goed te tonen door hun nauwe samenwerking met Mach3Builders.

Je bent vrij om te kiezen wat je maar wil. Voor websites die ik maak heb je alleen een domeinnaam nodig. Maar als je bijvoorbeeld ook een e-mailadres of hosting nodig hebt, kies dan een uitgebreider pakket. Je kunt er ook voor kiezen je mail bijvoorbeeld los bij Office365 te regelen.

Ebook in 7 stappen naar jouw perfecte website

Wil je meer weten?

Je wil natuurlijk dat je website jouw product of dienst goed verkoopt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Dit proces heb ik samengevat in de pdf 'In 7 stappen naar jouw perfecte website'. In 7 stappen leid ik je door de wereld van website’s. Wanneer je deze doorloopt hoef je niet meer te twijfelen. Je weet dan zeker dat alles wat nodig is op je website staat! Vraag hem snel aan!

Hoi, ik ben Monique al ruim 15 jaar grafisch vormgever & webdesigner

Ik help ondernemers met het maken van heldere ontwerpen en websites met sterke inhoud. Dit doe ik voornamelijk met het maken van websites die altijd up-to-date en veilig zijn.

Anderen bekeken ook

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Villapark 27, 7631 BG Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten