Heb je een domeinnaam?

Hoe zit het met hosting?

Vormgever Monique aan de telefoon

Monique van der Vorm

Laatste update 20 mei 2021, 2 minuten leestijd

Welke domeinnaam kies je?

Hoe zit het precies met domeinnamen? Wat kan je het beste doen en wat absoluut niet? Welke extensie kies je? En wat zijn de do's en dont's?

Delen

Welke domeinnaam kies je het beste?

Zoekwoorden in de domeinnaam dragen niet zoveel bij aan je zoekresultaten. Dus je kan prima kiezen voor je bedrijfsnaam. Wanneer jouw klanten jou al kennen, vinden ze automatisch je website. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je kiest voor een losse website voor een merk/product. Maak het vooral niet te ingewikkeld en hou het kort.

Bijvoorkeur kies je geen naam met kans op typfouten. Je kunt dit eventueel oplossen door alle varianten van de domeinnaam ook te registreren. Die kun je allemaal doorverwijzen naar de domeinnaam die jij bedoelde.

Kies liever een andere domeinnaam als je gewenste domeinnaam bij bijvoorbeeld .nl al bezet is. Al het verkeer wat je verliest door deze dubbeling is gewoon zonde.

Heb je een naam gekozen,
check dan of deze naam nog beschikbaar is.

Welke domeinextensie is het beste?

De basis van je domeinnaam is altijd de extensie van het land waar je bedrijf zit. Dus zit je in Nederland kies dan voor .nl alleen als je een internationaal bedrijf hebt, kun je kiezen voor .com. Wil je optimaal gebruikmaken van zoekmachine optimalisatie? Dan kun je het beste elke taal zijn eigen land-extensie geven (.nl, .be., de). Heb je een Duitse site? Ga dan voor de .de variant.

Gebruik geen andere rare extensies, het staat niet professioneel en is nergens goed voor.

Waar registreer je je domeinnaam?

Op zich maakt het niet uit waar je je domeinnaam registreert. Het is slim om te letten op hoe dit bedrijf bereikbaar is. Kun je ze bijvoorbeeld bellen? Wat is de ervaring van andere mensen? Want soms kun je gewoon wat extra hulp gebruiken.

Mijn domeinnaam heb ik geregistreerd via Hostnet. Ze bieden snel hulp via bijvoorbeeld de chat of telefonisch en dat heb ik zelf ook al ervaren. Ik werk met de producten van Mach3Builders, zij zijn partner van IPS. IPS weet precies welke instellingen er nodig zijn om jouw website goed te tonen door hun nauwe samenwerking met Mach3Builders.

Je bent vrij om te kiezen wat je maar wil. Voor websites die ik maak heb je alleen een domeinnaam nodig. Maar als je bijvoorbeeld ook een e-mailadres of hosting nodig hebt, kies dan een uitgebreider pakket. Je kunt er ook voor kiezen je mail bijvoorbeeld los bij Office365 te regelen.

Do's en don'ts bij domeinnamen

Don'ts bij domeinnamen

  • Naam met streepjes ertussen, terugkerende bezoekers typen altijd de domeinnaam verkeerd en dan komen ze misschien uit bij de concurrent.
  • Geen cijfers of Engels termen bijv. websites4you, het heeft geen SEO waarde en zijn typfout gevoelig).
  • Geen domeinnaam met de kans op typfouten

Do's bij domeinnamen

  • Beschrijvende domeinnaam die laat zien wat je kunt vinden bijv. natuurkampeerterreinen.nl
  • Je eigen naam bijv. moniquevandervorm.nl
  • Je bedrijfsnaam en voor grotere bedrijven zoals bijv. bol.com kan dat inhoudsloos zijn (je kunt niet zien waar het over gaat)
Ebook in 7 stappen naar jouw perfecte website

Wil je meer weten?

Je wil natuurlijk dat je website jouw product of dienst goed verkoopt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Dit proces heb ik samengevat in de pdf 'In 7 stappen naar jouw perfecte website'. In 7 stappen leid ik je door de wereld van website’s. Wanneer je deze doorloopt hoef je niet meer te twijfelen. Je weet dan zeker dat alles wat nodig is op je website staat! Vraag hem snel aan!

Hoi, ik ben Monique al ruim 15 jaar grafisch vormgever & webdesigner

Ik help ondernemers met het maken van heldere ontwerpen en websites met sterke inhoud. Dit doe ik voornamelijk met het maken van websites die altijd up-to-date en veilig zijn.

Anderen bekeken ook

Vormenbrouwer (Monique) is grafisch vormgever én webdesigner die, met oog voor detail, heldere ontwerpen maakt met sterke inhoud. 

Heb je een logo, huisstijl, nieuwe website of infographic nodig? Ik brainstorm samen met jou en geef een persoonlijk advies.

Vormenbrouwer

Smithuisstraat 29, 7631 GE Ootmarsum
06 - 42 49 14 49 
monique@vormenbrouwer.nl

KvK nr: 73604569
BTW nr: NL001630905B65
Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Bekijk de privacyverklaring.

Sluiten